Suroviny:
Na těsto
- 1 a 1/2 hrnku celozrnné žitné mouky,
- 1/2 hrnku polohrubé pšeničné mouky,
- 1/2 hrnku třtinového cukru,
- 3 malé lžičky kypřícího prášku bez fosfátů (odpovídá jednomu balení kypřícího prášku),
- 1/3 hrnku oleje,
- 1 hrnek mléka,
- 2 vejce.
Na náplň
- 2 měkké tvarohy (vaničkové),
- 2 vanilkové cukry,
- 1 vanilkový pudink,
- kůra z 1/2 chemicky neošetřeného citronu.
- 1 konzerva mandarinek.
Postup:
- V jedné míse smícháme mouky, cukr a prášek do pečiva.
- Ve druhé si rozšleháme vejce, mléko a olej.
- Mokré suroviny přilijeme do suchých a promícháme.
- Směs vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
- Pak si připravíme tvarohovou náplň - smícháme tvaroh s cukrem, pudinkem a s citronovou kůrou.
- Tvarohovou náplň dáme na těsto a dozdobíme mandarinkami. Záměrně nepíšu, že náplň přilijeme, protože je dost hutná a lít se nedá. :-) Doporučuji dávat části náplně rovnoměrně na celý plech a pak rozetřít, protože pokud si dáte celou vrstvu doprostřed, hůře se tvaroh roztírá.
- Pečeme na 180 - 200 stupňů cca 40 minut.
Teda, kivi, ty mi ale děláš chutě! Vypadá to naprosto fantasticky
OdpovědětVymazathmmm tak ten vyzera uzasne sviezo a tiez zdravo :)))
OdpovědětVymazatmnam! fakt to vypada hrozne lehce, do techto dnu uplne idealne :)
OdpovědětVymazatMarti, Marysity, Kim děkuji :-)
OdpovědětVymazattak už vím, co bude v neděli k snídani! :))
OdpovědětVymazat:-) tak ať se Ti to povede, určitě si pak pochutnáš :-)
VymazatMnam uz sa pecie :)
OdpovědětVymazatahoj pěkný recept a myslíš ,že nevadí kdybych nahradila tu žitnou mouku za celozrnou?
OdpovědětVymazatahoj, asi máš na mysli celozrnnou pšeničnou mouku. Myslím, že ji klidně můžeš nahradit, určitě to bude taky výborné. :-)
VymazatAhoj, možem sa spýtať, že aký veľký máš plech na pečenie? ďakujem aďa
OdpovědětVymazatahoj Aďo, tak tuto buchtu jsem pekla na plechu o rozměrech cca 20 x 30 cm.
VymazatĎakujem za info, idem ju dnes piecť, tak dúfam, že bude taká krásna ako tvoja:)
VymazatRecept jsem doporučila kamarádce, neboť vypadal opravdu zajímavě a prý lepší buchtu nejedla a má ji doma péct co nejčastěji :)...V nejbližších dnech se na ni tedy taky chystám.
OdpovědětVymazatTak to mám radost, že buchta chutnala :-)
VymazatZdravím, dnes jsem pekla, jen místo mandarinek jsem dala domácí meruňkový kompot a neodolala jsem a ještě vlažné ochutnala a koláč je vynikající... fajn nápad s tou žitnou moukou, kterou jsem používala zatím pouze na pečení chleba :-) Zlatka
OdpovědětVymazatjsem ráda, že jsem mohla inspirovat :-)
VymazatZkoušela jsem...je to mňamka, děkuji za inspiraci :)
OdpovědětVymazatMužů tu celozrnou mouku nahradit hladkou nebo hrubou moukou ? Mi doma nemame celozrnou moukou
OdpovědětVymazatzkusila bych to nahradit tou hladkou, sama jsem tuto kombinaci sice nazkoušela, ale myslím, že by mohla fungovat :-)
Vymazatmám dotaz, ten pudink se do tvarohu vsype sypký, nebo se musí uvařit??
OdpovědětVymazatsypký, do tvarohu se přisype pouze pudinkový prášek
Vymazat