Toto jídlo jsem měli už dááávno, to jsem ještě fotila. :-)) Mému muži velice chutnalo to maso. Bylo pro nás skutečně netradičně naložené, tu netradiční chuť udělal nejspíš med. Jinak zelí manželovi tolik nechutnalo, mně teda jo a náš nejmenší strávník si dal od každého něco. :-)
Inspirovala jsem se zde, ale recept jsem poupravila dle dostupných surovin.
Suroviny:
- 500 g krůtích prs,
- 3 PL oleje (odhadem - můžete dát méně i více),
- 3 PL medu,
- gulášové koření,
- mletý pepř,
- nové koření,
- 1 lžička sušeného zázvoru,
- sůl,
- cibule,
- červené zelí,
- hrst rozinek,
- 1 lžička javorového sirupu,
- 1 vrchovatá lžička bramborového škrobu.
Postup:
- Rozehřejte si troubu na 200 stupňů.
- Krůtí prsa nakrájejte na malé kousky.
- Přidejte k nim olej, med, gulášové koření, pepř, nové koření, špetku soli a zázvor. Vše důkladně promíchejte. Můžete dát odležet, klidně do druhého dne, ale já to nedělala, nebyl čas. :-)
- Krůtí kousky naskládejte na pekáč a dejte do rozehřáté trouby. Zapékají se tak 40 minut, ale vždy radši kousek vyzkouším.
- Mezitím si pokrájejte cibuli a červené zelí.
- Ve větší pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte cibuli a červené zelí, osolte, posypte rozinkami, přikápněte javorový sirup a krátce opečte. Pak podlijte trochou vody a duste doměkka.
- Před dokončením zelí zalijte trochou vody, do které prvně rozmícháte lžičku bramborového škrobu. Promíchejte a krátce povařte. A hotovo.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Tak teda, tohle já můžu, vyměnila bych brambory za bramborový knedlíky a toho bych se fakt užrala:)
OdpovědětVymazatHmm zajímavá kombinace :-)
OdpovědětVymazatmňam udělala jsi mi chuť na maso. Zítra mám ve škole objednané krůtí kousky ale asi nebudou tak krásné jako ty tvoje :)
OdpovědětVymazatjinak včera jsme dělali cuketovou buchtu podle tebe a byla dobrá :)
Mne si urobila chuť na to zelí :-)
OdpovědětVymazatčervené zelí miluju :)
OdpovědětVymazatvypadá to moc hezky, ovšem jako všechny tvé recepty!
Poslední dobou mi krůtí maso moc chutná :) a tohle vypadá úžasně
OdpovědětVymazatTak ten receptik vyzera fajnovo a aj jednoducho. Urcite vyskusam...Nellie
OdpovědětVymazatPrávě jsme to dojedli. Vynikající
OdpovědětVymazatNo hele zase se mi sbíhají sliny, jak ty to děláš že mně vždy takto vykolejíš a mně se chce zase dělat další věci v kuchyni? Skutečně mně to začíná vadit, ale tak já se jdu asi uklidnit. Nachystám si mate yerbu a kalabasa a budu mít zase pohodovýv ečer,v tíe?
OdpovědětVymazat