Tuto buchtu můžete udělat do bábovkové formy, ale já dělám (stejně jako moje mamka) už jen na plech, protože ji chci mít mnohem víc. Množství surovin je takové orientační. Je to znát už podle toho, že množství jednotlivých surovin je dáno hrstěmi, což je opravdu plus mínus. Já dávám většinou víc jablek, než je v receptu a pokud se vám to bude zdát moc řídké, tak stačí přidat mouku.
Na obrázku můžete vidět, jak společně peču dvě varianty buchty, to aby si mohl pochutnat i náš malý. Vlevo je buchta bez přídavku máku a ořechů a vpravo už je to se vším všudy. Vždy těsto míchám společně, pak dám směs bez ořechů a máku na plech a do druhé půlky přidám mák a ořechy a dám na plech.
Suroviny:
- 4 hrstě nahrubo nastrouhaného jablka,
- 1/2 hrnku oleje,
- 1 hrst nemletého máku,
- 1 hrnek cukru moučka (místo cukru dávám 3 vrchovaté PL medu),
- 1 hrst rozinek,
- 1 hrst nasekaných vlašských ořechů,
- 4 vejce,
- 1 balíček kypřícího prášku do pečiva (dávám bezfosfátový),
- 1,5 hrnku polohrubé mouky (většinou kombinuji s celozrnnou pšeničnou nebo špaldovou, buď půl na půl s polohrubou nebo klidně sto pro celozrnné).
Postup:
- Vejce ušleháme do pěny s cukrem (v mém případě s medem) a přidáme olej.
- Jablka si nastrouháme na hrubo, přidáme k tekuté směsi, promícháme.
- A pak už přidáváme rozinky, ořechy, mák, prášek do pečiva a mouku. Pořádně zamícháme.
- Formu (plech) si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
- Nalijeme těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 25-30 minut.
mm vypadá opravdu lahodně :)
OdpovědětVymazatvypadá moc dobře, vláčné buchty mám moc ráda, a tahle vypadá, že je přesně taková:) tvoje recepty se mi vždycky moc líbí a už několikrát jsem se inspirovala:)
OdpovědětVymazattak to mám moc radost, já se u Tebe taky často inspiruji :-)
VymazatVypadá krásně a hutně.. Asi hodně zasytí, co? :))
OdpovědětVymazatjj myslím, že dobře zasytí, hutná je díky jablkám. Sice se v troubě pěkně zvedne, ale není to ten nadýchaný typ buchty, protože jablka jsou na hmotnost těžká :-)
Vymazatteda tos mě nalákala. jako dítě jsem mák nemohla a teď bych se po něm utloukla. vypadá jako ta správná "mokrá" buchta.
OdpovědětVymazatjj mokrá určitě je díky jablkám. :-)
Vymazatmiluju tyto buchty..takové mokré a nenadýchané..Naopak nesnáším nadýchané a suché..:D Každopádně už včera mě slečna na jiném blogu inspirovala mákem..A já si uvědomila, že jsem ho nejedla strááášně dlouho a teď už mám dva recepty, které musím vyzkoušet a kde se používá mák..:D
OdpovědětVymazatMarky, tak jestli ji budeš zkoušet, tak ať se Ti povede :-)
Vymazatdobrota!
OdpovědětVymazatObjevte eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.
OdpovědětVymazatObchodujte kdekoliv - Čas jsou peníze. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu
227,651,647 - Otevřené obchody na eToro
No hele ani mi nepovídejte. Vařit tady u nás doma to je jedna velká tragédie. Já nejsem už vůbec ready a to je něco neskutečného. Jsem se dívala na nějaké webovky jak se prodává litinový hrnec. Asi budu muset říct manželovi ať mi to pořídí.
OdpovědětVymazat