Pekla jsem je o víkendu, kdy jsem měla neskutečnou chuť na sladké a doma nic. Samotné těsto mi přišlo docela sladké, ale ve výsledku už tolik sladké nebyly. Spíš mi připomínaly nějakou hořkou čokoládu se 70 % kakaa. Takže pokud si chcete smlsnout na něčem trochu sladším, tak doporučuji buď přidat hnědý cukr nebo sladěnku nahradit javorovým sirupem.
Sladěnka vypadá takto a lze ji koupit v prodejnách zdravé výživy, jinde jsem ji bohužel neviděla. To balení 410 g stojí 50-60 Kč. Dá se sehnat i ve větším balení a to je samozřejmě výhodnější. Jedná se o pivovarský slad. Je bohatým zdrojem vitamínu B6, niacinu a stopových prvků.
Fotka použita z e-shopu doplnkyzdravi |
- 2 banány,
- 1/3 hrnku arašídového másla,
- 2 lžíce mléka,
- 1/3 hrnku sladěnky,
- 1/3 hrnku celozrnné pšeničné mouky,
- 1/4 hrnku kvalitního kakaa,
- 2 a 1/4 hrnku ovesné vloček.
Postup:
- Banány si rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.
- Přidáme arašídové máslo, mléko a sladěnku a tekutou směs pořádně promícháme.
- Pak přidáme kakao a mouku a opět promícháme.
- Na závěr vmícháme vločky.
- Dva plechy si vyložíme papírem na pečení a velkou lžící klademe na plech hrudky, které můžeme lehce dotvarovat dokulata.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů plus mínus 15 minut. Ale buďte ve střehu, u tmavého těsta se hůř pozná, kdy jsou sušenky hotové. Já je například trochu víc připekla, tak byly trochu tvrdší. Ale i tak jsou moc dobré.
Inspirace zde
Hmm tak tohle by mi mooooc chutnalo, takové zdravé mlsání
OdpovědětVymazatvěřím že by Ti chutnaly tak jako mně :-)
VymazatMusím mít...musím zkusit ukuchtit. ;-)
OdpovědětVymazatVivi ♥