Tento recept jsem měla v kuchařce už dlouho a kdysi dávno jsem ho dělala. A nevím, jestli mě tehdy nezaujal nebo proč vlastně, že jsem ho od té doby už nedělala a přitom je taaak dobrý, netradiční a hlavně rychlý, což oceňuji nejvíc.
Kombinace jablek a cibule se někdo možná může bát, ale já říkám, nebojte se, jděte do toho! :-)
Inspirace zde
Suroviny:
- kuřecí prsa (asi 3 ks),
- 2 větší cibule,
- 2 velká jablka,
- 1 smetana na vaření,
- kari,
- pepř,
- sůl,
- olej,
- rýže.
Postup:
- Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky nebo kostičky, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, trochu oleje a necháme chvilku odležet. Ideální je si maso naložit večer nebo aspoň ráno. Já to většinou ale nezvládnu a nevadí to. :-)
- Maso osmahneme. Poté přidáme cibuli nakrájenou na stroužky (ne kostičky), jablka nastrouhaná na hrubo a lehce podusíme.
- Pak přidáme smetanu a znova povaříme.
- Pokud se nám směs zdá na pohled moc mdlá, nevýrazná, přidáme ještě kari koření. Já směs mdlou trochu měla, ale koření jsem nepřidávala kvůli malému.
- K tomu jako příloha se výborně hodí kari rýže, což není nic jiného, než jen rýže uvařená v kari koření.
U babičky jsem minulý týden měla kuřecí prso zapečené s jablkem, šunkou a sýrem...byl to nezvyk, ale ta kombinace chuti jablka a kuřete mě zaujala, takže vyzkouším i tenhle recept :)
OdpovědětVymazatto je zajímavý :)
OdpovědětVymazatmoc děkuju za krásný komentář!
Vymazatooooo, tak přesně tohle jsem taky dělala a všichni si to chválili, akorát s vepřovým masem :))) A ještě na trošinku dochucení jsem tam dala asi 2 lžíce bílého vína, které se vyvařilo a zůstala jen ta chuť :)))
OdpovědětVymazat