I když Madla psala, že pekla bábovku hodinu. Já ji pekla asi 80 minut.
Suroviny:
- 2 vejce,
- 1/2 hrnku hnědého cukru,
- 1/3 hrnku oleje,
- 1 hrnek rozmačkaných banánů (buď 3 velké nebo 4 malé),
- 1 hrnek hustého jogurtu (použila jsem Hollandii),
- 1 hrnek polohrubé mouky (lze použít polohrubou špaldovou),
- 1 hrnek hladké špaldové mouky (ne celozrnné),
- 1 balíček kypřicího prášku bez fosfátů,
- 1 lžíce koření do perníku.
Postup:
- Jako první jsem si rozmačkala banány a dala do hrnku, abych viděla kolik jich je. Já jsem měla 4 menší banány a vyšlo mi to tak na 270 ml. Tím jsem si určila velikost mého hrnku. Jasně, můžete si klidně říct, že použijete standardní velikost hrnku 200 ml nebo 250 ml a banán, co vám zbyde, prostě sníte, ale já chtěla použít všechny banány výhradně do bábovky.
- Vejce smícháme s cukrem a olejem. Přidáme rozmačkané banány a jogurt a dobře promícháme.
- Přisypeme mouky, prášek do pečiva a perníkové koření.
- Bábovkovou formu si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
- Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 70-80 minut (záleží na velikosti formy a taky na tom, jak velký hrnek jsme použili). Raději ale už po hodině průběžně zkoušíme vpichem špejle, zda už není bábovka hotová.
- Po vytažení z trouby necháme bábovku čtvrt hodinky vychladnout a poté vyklopíme z formy.
šup sem s ní!
OdpovědětVymazatsouhlasím s Kamčou :D
OdpovědětVymazatvyskúšam aj ja :-)
OdpovědětVymazatVypadá to nádherně, já teda banán rozhodně můžu takže ozkouším :-)
OdpovědětVymazatJé, tak to jsem moc ráda, že bábovka chutnala! Já zase určitě určitě brzy vyzkouším tvou kynutou :-)
OdpovědětVymazatVypadá parádně! :) Budu muset vyzkoušet!
OdpovědětVymazathttp://spolecnacesta.blogspot.cz/
tahle bábovka je výborná, místo třtinového cukru jsem dala stejné množství medu a místo poloviny oleje jsem dala přepuštěné máslo ( GHÍ ) 50:50 a chutnala výborně. Není zbytečně sladká, takže za mně thumb up!
OdpovědětVymazat