Kdo má rád klasickou piškotovou buchtu, tak toho tato bábovka určitě nezklame. Je totiž velice lahodná a když už chci dělat piškotovou bábovku, tak už dělám jen tento recept, i když jsem jich původně měla v kuchařce víc.
Inspirace zde
Suroviny:
- 4 vejce,
- špetka soli,
- 100 g třtinového cukru,
- 250 ml vlažného mléka,
- 4 lžíce oleje,
- 280 g polohrubé špaldové mouky,
- 1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva,
- 2 lžičky citronové kůry,
- máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy.
Postup:
- Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh.
- Žloutky s cukrem a vlažným mlékem ušleháme do pěny.
- Přidáme olej, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kůrou a krátce prošleháme.
- Na závěr vařečkou zlehka vmícháme sníh.
- Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200 stupňů 35-40 minut.
tvůj blog by měli zakázat!:D nevím co bych upekla dřív
OdpovědětVymazat:-D :-D :-D
VymazatSouhlasím s Kamčou, nepřeberné množství krásných zdravých receptů...to abych neustále jen pekla, kde mám brát ty suroviny pořád! :D Vypadá nádherně! :)
OdpovědětVymazatto mám radost, že se Ti recepty líbí! :-)
VymazatSuper, ta bude synovi chutnat;-))
OdpovědětVymazatjá myslím, že určitě :-)
Vymazatvypadá moc dobře!:)
OdpovědětVymazatděkuji!
VymazatVypadá krásně:) Ale měla bych strach, jestli nebude moc suchá?
OdpovědětVymazatjo je to takový ten sušší typ buchty, přeci jenom je to piškot a do toho se nějak moc tuku nedává (někdy ani žádný)... Takže jestli nemáš ráda suché buchty, tak Tě to moc nepotěší, já mám ráda suché i mokré :-)
Vymazatvyzkousim,vypada krasne nadychane.
OdpovědětVymazatvyzkoušej :-)
VymazatSuper recept:) Jen mám doma celozrnou hladkiu špaldovou mouku, vadilo by? Děkuji
OdpovědětVymazatmyslím, že nevadilo, však to zkuste, jen bude mít bábovka trochu tmavší barvu...
Vymazat