Přesné množství surovin neuvádím, protože i já si dávám pokaždé jiný poměr surovin a pokaždé je salát moc dobrý.
- paprika,
- okurka hadovka,
- možno i rajče,
- balkánský sýr,
- slunečnicová semínka,
- sůl,
- zakysaná smetana dle chuti (cca 1-2 PL),
- možno olivový nebo jiný olej (kapku).
Postup:
- Zeleninu si pokrájíme na malé kousíčky (papriku, okurku, rajče).
- Balkánský sýr si pokrájíme na malé kousíčky.
- Přidáme zakysanou smetanu dle chuti, kapku oleje, osolíme a pořádně promícháme.
- Salát dozdobíme slunečnicovými a můžeme podávat.
Dnes budu dělat salát s balkánským sýrem k obědu k masu. S těmi semínky a zakysanou to musí být dobré:-))
OdpovědětVymazatTak ten bych si dneska dala jako předkrm k obídku :)
OdpovědětVymazatMiluju balkánský sýr, v salátech je to opravdu lahoda :))
OdpovědětVymazatMňami - tenhle salátek si také dělám velmi často! ;-)
OdpovědětVymazatTak ten se mi zamlouvá! Taková svěží véča:)
OdpovědětVymazatJestli máte chuť občas na nějaký salát, pak bych doporučila, abyste zvážili i různé doplňky stravy. Když dám příklad, tak na internetu je dnes hodně trendy psát třeba o reishi, guaraně, chaga, ženšenu, kotvičníku a já nevím čím vším možným ještě. Vysoce kvalitní jemné prášky vzniklé sušením hub dodají tělu dávku obranyschopnosti.
OdpovědětVymazatMmm, tenhle recept vypadá naprosto fantasticky. Miluju kombinaci čerstvé zeleniny a slaného balkánského sýra. Hned ho vyzkouším, protože mám zrovna doma všechny ingredience. Jen místo klasické okurky použiju tu zahradní, co mi roste na záhonku. A napadlo mě, že by se do toho hodila i grilovaná paprika. Pořídila jsem si nový gril na dřevěné uhlí ze stránek https://www.avenberg.cz/k95-grilovani-grily-na-drevene-uhli a tohle bude perfektní příležitost ho vyzkoušet.
OdpovědětVymazat