Tento slaný nákyp je vcelku jednoduché jídlo, které se hodí k lehčímu obědu nebo večeři.
hrnek = 250 ml
- 1 hrnek kuskusu,
- 350 g brokolice,
- 1 středně velká mrkev,
- 1 středně velká cibule,
- 100-150 g mozzarella,
- sůl,
- rozmarýn,
- olej.
Postup:
- Kuskus si uvaříme dle návodu. To je zpravidla tak, že na 1 díl kuskusu dáme 2 díly vody, takže logicky na 1 hrnek dáme 2 hrnky vody. Na některých kuskusech jsem ale viděla i jen 1,5 dílu vody. Kuskus dáme do vody, osolíme, promícháme, dáme vařit, jakmile začne voda vřít, vypneme a necháme 5 minut dojí. Já to dělám vždy tak, asi je víc způsobů.
- Brokolici si uvaříme do měkka ve vodě. Vychladlou brokolici pak nakrájíme na menší kousky.
- Mrkev si očistíme a postrouháme na hrubo. Cibuli si očistíme a pokrájíme na malé kousky.
- A pak už jen vše smícháme dohromady. Do větší mísy dáme kuskus, brokolici, cibuli, mrkev, osolíme, přidáme rozmarýn a vše pořádně promícháme.
- Pekáč si vymažeme olejem a směs do něj vysypeme.
- Pečeme asi 30 minut na 200 stupňů.
- Na posledních 10 minut přidáme plátky mozzarelly.
Recept určitě vyzkouším, takže rozhodně nevadí, že je z foto archivu. A Kivi, gratuluji, měla jsem blogerskou pauzu a vůbec nevěděla, že čekáš mimčo - gratuluji! Hlavně zdravíčko!
OdpovědětVymazatděkuji moc Míšo, no já to napsala taky až teď, takže dřív to tady zveřejněno nebylo :-)
VymazatTaké se přidávám ke gratulaci! :-) Úplně mě to rozněžnilo :-)
OdpovědětVymazatNicméně děkuju i za recept. Mám pocit, že kuskus dělám pořád na jedno brdo, tak jsem ráda za jakoukoli obměnu.
Děkuji moc Báro. A snad bude recept chutnat! :-)
VymazatJee gratuluji! :)
OdpovědětVymazatA recept vypadá úžasně :)
děkuji moc za oba komentáře :-)
Vymazattaky jsem zapékala! a to byla dobrota, vám povím
OdpovědětVymazatJéé gratulace! TO by mohlo dceři chutnat :-)
OdpovědětVymazatVypadá to moc, moc chutně! Určitě něco takového vyzkouším. :)
OdpovědětVymazatTohle tedy vyzkouším, zapečený kuskus jsem ještě neochutnala:-)
OdpovědětVymazatVýborné ! Jako koření jsem použila himalájskou sůl - Etiopská BerBer a maximální chuťová spokojenost.
OdpovědětVymazatMám nemoc se speciální dietou a nemužu skoro nic .. a tohle bylo za hodně dlouhou dobu úžasně dobré jídlo ! všem moc doporučuju a tobě děkuju za tento úžasný recept :))
OdpovědětVymazatjá moc děkuji za milý komentář! :-)
Vymazat