Začnu tedy onou bábovkou. Hrozně ráda peču bábovky. Už jsem to tady určitě vícekrát zmiňovala. Jenže jak je pořád míň a míň času na pečení, tak i bábovka přicházela méně často na řadu. A proč? Ach to únavné vymazávání formy. To mi vždycky zabralo nejvíc času. Aby bylo všechno eňo ňuno, nikde nezůstal kousíček nevymazaný. A teď? Onen kosmický silikon se nemusí vymazávat!! Já vím, píšu, jak kdybych objevila Ameriku, jo asi jo, objevila. :-D
A teď už konečně k samotnému receptu. Když jsem chtěla otestovat formu, dostala jsem chuť na nějakou bábovku, kde by byla pořádná dávka mrkve. Tak jsem dala do vyhledávače "mrkvová bábovka" a našla jsem hodněkrát tento recept. A protože mi tak nějak mrkev a kukuřičná mouka jdou k sobě dohromady, tak jsem část polohrubé mouky nahradila kukuřičnou hladkou. Původně jsem chtěla nahradit minimálně půlku, jenže jsem zjistila, že mám kukuřičné mouky už málo a trochu jsem chtěla ušetřit malému na sušenky. O to víc mě pak na druhý den štvalo, že jsem našla ještě celé nové nenačaté balení kukuřičné mouky. No prostě přetažená matka, co už. :-)
A teď už tedy recept.
Suroviny:
- 350 g jemně nastrouhané mrkve,
- 100 g kukuřičné hladké mouky,
- 250 g polohrubé mouky,
- 1 bezfosfátový prášek do pečiva,
- 2 vejce,
- 80 g moučkového cukru (v původním receptu je 180 g) - klidně dejte jiné zdravější sladidlo,
- 300 ml mléka (klidně smetany),
- 4 lžíce oleje.
Postup:
- Mrkev si očistíme a nastrouháme najemno (asi největší otrava, ale pak už to jde rychle).
- K mrkvi přidáme vejce, mléko, olej a promícháme.
- A pak už jen zamícháme ostatní suché suroviny.
- Nalijeme do formy. Pečeme asi hodinu při 180-190 stupních.
miluju pomůcky na pečení a miluju mrkvové věci!
OdpovědětVymazatja zacala se silikonovou formou na babovky, pak prisly formicky na muffiny, forma na biskupsky chlebicek a nedavno jsem si poridila silikonovou dortovou formu...je to silne navykove :) usetri to spoustu prace
OdpovědětVymazatHmm tak ta bude určitě super vláčná, líbí se mi kombinace mrkve a kukuřičné mouky, musím vyzkoušet, díky za prima recept :)
OdpovědětVymazatMrkev je při pečení skvělým pomocníkem :) dokáže tyhle dobroty neskutečně vylepšit.
OdpovědětVymazatBábovku miluju....dala bych si...
OdpovědětVymazatVypadá to dobře, určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazatDobrý den, moc se mi líbí jak pečete. Nepečete náhodou i na zakázku? (:
OdpovědětVymazatVypadá fantasticky! Zkoušela jsem nějaké bábovka podle http://www.femina.cz/recepty.html ale tahle vypadá nejlépe :)
OdpovědětVymazatJá jsem pekla zatím jen mrkvový koláč, ale bábovku jsem nezkoušela. Super receptík :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazatmňam mňam. dostala som chuť. musím niekedy urobiť deťom :)
OdpovědětVymazathttp://maddestfashion.blogspot.sk/
Yum!!! You always have the yummiest recipes!!! My taste buds love you but my hips are expanding!!! :-)
OdpovědětVymazathttps://www.royservicecenter.com
Kukuřičná mouka je hrozně vděčná věc. Hlavně do dezertů. Protože kukuřičná mouka je nasládlá a dobře se s ní pracuje. Když si pustím k pečení nebo vaření muziku z Marshalla, tak mám hned lepší náladu. Jejich zvuk je krásně čistý a basy pěkně duní takže já jsem s jejich výrobky absolutně spokojená.
OdpovědětVymazatOna taková mrkvová přísada někde v dortu může udělat také pěknou neplechu, že? Ale nebojte se, všechno se dá řešit. Tak třeba u nás doma má pevné místo v chladničce i slaná čokoláda. A s tím si hned vím rady. To se člověk doslova těší vařit když ví, že má doma takový armagedon.
OdpovědětVymazat