Na samotné palačinky
- půl litru mléka
- 2 vejce
- špaldová celozrnná mouka
- hladká mouka
- olej na smažení
Směs do palačinek
- 450 g sekaného špenátu
- 2 kuřecí masa
- 2 větší tavené sýry
- 4 stroužky česneku
- vegeta bez glutamátu na dochucení
- sůl
- bazalka
- trocha oleje
- Připravíme si směs na palačinky - smícháme mléko, mouku a vejce. Množství mouky jsem neuváděla záměrně. Dělám to vždy by očko. A každý má rád jinou hustotu. Mouku lze použít i jenom hladkou. Se špaldovou je to trochu zdravější varianta.
- Kuřecí maso pokrájíme na kostičky, osolíme, přidáme bazalku.
- Na trošce oleje kuřecí orestujeme, přidáme sekaný špenát a pravidelně promícháváme.
- Jakmile je špenát rozmrazený, přidáme česnek, 2 tavené sýry a chvilku povaříme. Dáváme pozor, aby se směs nepřipalovala. Do směsi jsem nepřidávala žádnou další vodu, zahuštěné je to pouze těmi sýry.
- Až je kuřecí maso hotové, dochutíme ještě vegetou.
- Palačinky usmažíme.
- A závěr, palačinky naplníme špenátovou směsí.
Palačinky s větším podílem špaldové mouky a více propečené |
Palačinky s větším podílem bílé hladké mouky a méně propečené |
Žádné komentáře:
Okomentovat