pátek 20. ledna 2012

Palačinky s kuřecím masem a špenátem

Suroviny:
Na samotné palačinky
  • půl litru mléka
  • 2 vejce
  • špaldová celozrnná mouka
  • hladká mouka
  • olej na smažení

Směs do palačinek
  • 450 g sekaného špenátu
  • 2 kuřecí masa
  • 2 větší tavené sýry
  • 4 stroužky česneku
  • vegeta bez glutamátu na dochucení
  • sůl
  • bazalka
  • trocha oleje
Postup:
  1. Připravíme si směs na palačinky - smícháme mléko, mouku a vejce. Množství mouky jsem neuváděla záměrně. Dělám to vždy by očko. A každý má rád jinou hustotu. Mouku lze použít i jenom hladkou. Se špaldovou je to trochu zdravější varianta.
  2. Kuřecí maso pokrájíme na kostičky, osolíme, přidáme bazalku.
  3. Na trošce oleje kuřecí orestujeme, přidáme sekaný špenát a pravidelně promícháváme.
  4. Jakmile je špenát rozmrazený, přidáme česnek, 2 tavené sýry a chvilku povaříme. Dáváme pozor, aby se směs nepřipalovala. Do směsi jsem nepřidávala žádnou další vodu, zahuštěné je to pouze těmi sýry.
  5. Až je kuřecí maso hotové, dochutíme ještě vegetou.
  6. Palačinky usmažíme.
  7. A závěr, palačinky naplníme špenátovou směsí.
Palačinky s větším podílem špaldové mouky a více propečené


Palačinky s větším podílem bílé hladké mouky a méně propečené

Žádné komentáře:

Okomentovat