Suroviny:
- 400 g celozrnná pšeničná mouka,
- 2 ks vejce,
- 65 g hnědého cukru,
- 1 balení prášku do pečiva,
- 65 g rostlinného oleje,
- 300 ml vody,
- trocha skořice,
- jablka dle chuti.
Postup:
Mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, olej a vodu smícháme dohromady - ručně nebo šlehačem.
Směs vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Buchtu poklademe kousky jablek, můžeme lehce pocukrovat a poprášit skořicí.
Pečeme při cca 180 stupních 35 minut.
Poznámky:
To zní lákavě, vyzkouším. Recepty na "zdravé" dezerty já ráda :-) Díky za tip!
OdpovědětVymazathttp://mamou-stylove.blogspot.com/
To jsem ráda, že tě buchta zaujala. Jestli můžu teda doporučit, tak bych místo té vody dala spíš mléko. Myslím, že by byla lepší. Až ji budu dělat příště, tak určitě vyzkouším radši s mlékem.
OdpovědětVymazatVypadá to moc dobře, recept jednoduchý a tak to má být.
OdpovědětVymazat