úterý 31. ledna 2012

Celozrnný jablečný koláč

Tento koláč by mohl dostat ještě další přívlastky jako velmi rychlý, dietní, nenáročný na suroviny, nemastný nesladký - což teda ne každému vyhovuje.

Suroviny:
  • 400 g celozrnná pšeničná mouka,
  • 2 ks vejce,
  • 65 g hnědého cukru,
  • 1 balení prášku do pečiva,
  • 65 g rostlinného oleje,
  • 300 ml vody,
  • trocha skořice,
  • jablka dle chuti.
Postup:
Mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, olej a vodu smícháme dohromady - ručně nebo šlehačem.
Směs vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Buchtu poklademe kousky jablek, můžeme lehce pocukrovat a poprášit skořicí.
Pečeme při cca 180 stupních 35 minut.

Poznámky:
Množství surovin si můžete vylepšit dle vlastní chuti, např. přidat více oleje nebo více cukru. Místo vody lze použít mléko.

Zkoušela jsem, jaký formát jablek bude lepší a lepší se mi zdají ty půlměsíčky vpravo



3 komentáře:

  1. To zní lákavě, vyzkouším. Recepty na "zdravé" dezerty já ráda :-) Díky za tip!

    http://mamou-stylove.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem ráda, že tě buchta zaujala. Jestli můžu teda doporučit, tak bych místo té vody dala spíš mléko. Myslím, že by byla lepší. Až ji budu dělat příště, tak určitě vyzkouším radši s mlékem.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to moc dobře, recept jednoduchý a tak to má být.

    OdpovědětVymazat