úterý 27. listopadu 2012

Ovesné banánovo-kakaové sušenky se sladěnkou a arašídovým máslem

V samotném názvu sušenek jsou téměř všechny ingredience, které sušenky obsahují. :-) Já jsem prostě nedokázala určit, která chuť v nich převažuje. Jsou hodně kakaové, arašídové, banán v nich taky krásně voní a ovesné vločky z nich vyčuhují horem dolem. :-)


Pekla jsem je o víkendu, kdy jsem měla neskutečnou chuť na sladké a doma nic. Samotné těsto mi přišlo docela sladké, ale ve výsledku už tolik sladké nebyly. Spíš mi připomínaly nějakou hořkou čokoládu se 70 % kakaa. Takže pokud si chcete smlsnout na něčem trochu sladším, tak doporučuji buď přidat hnědý cukr nebo sladěnku nahradit javorovým sirupem.

Sladěnka vypadá takto a lze ji koupit v prodejnách zdravé výživy, jinde jsem ji bohužel neviděla. To balení 410 g stojí 50-60 Kč. Dá se sehnat i ve větším balení a to je samozřejmě výhodnější. Jedná se o pivovarský slad. Je bohatým zdrojem vitamínu B6, niacinu a stopových prvků.


Fotka použita z e-shopu doplnkyzdravi
Suroviny:
  • 2 banány,
  • 1/3 hrnku arašídového másla,
  • 2 lžíce mléka,
  • 1/3 hrnku sladěnky,
  • 1/3 hrnku celozrnné pšeničné mouky,
  • 1/4 hrnku kvalitního kakaa,
  • 2 a 1/4 hrnku ovesné vloček.

Postup:
  1. Banány si rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.
  2. Přidáme arašídové máslo, mléko a sladěnku a tekutou směs pořádně promícháme.
  3. Pak přidáme kakao a mouku a opět promícháme.
  4. Na závěr vmícháme vločky.
  5. Dva plechy si vyložíme papírem na pečení a velkou lžící klademe na plech  hrudky, které můžeme lehce dotvarovat dokulata.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů plus mínus 15 minut. Ale buďte ve střehu, u tmavého těsta se hůř pozná, kdy jsou sušenky hotové. Já je například trochu víc připekla, tak byly trochu tvrdší. Ale i tak jsou moc dobré.

Inspirace zde

3 komentáře: