Ovšem chvilku mi trvalo, než jsem vychytala recept, který by byl opravdu dobrý a chutnal nám všem víc jak na sto procent. A bádala jsem a bádala a přišla na to, že tajemství dobré rajské polévky spočívá v použití dostatečného množství cukru. Ano je to možná divné, ale prostě bez toho cukru to nikdy nebylo ono. V mém receptu jsou to konkrétně tři lžíce.
Suroviny:
- 1 velká cibule,
- 1 polévková lžíce másla,
- 1 vrchovatá polévková lžíce hladké špaldové mouky,
- 2 bobkové listy,
- 4 kuličky nového koření,
- 4 hřebíčky,
- sůl (1 až 1 a 1/2 lžičky soli),
- 1 malá konzerva rajského protlaku,
- 1,5 l vody,
- 4-5 polévkových lžic rýže,
- 3 polévkové lžíce hnědého cukru.
- Cibuli očistíme a pokrájíme na malé kousíčky.
- Cibuli osmahneme na másle. Pak zaprášíme moukou, chvilku mícháme, aby se mouka pěkně spojila s máslem a pak zalijeme vodou. Přidáme bobkové listy, nové koření, hřebíčky a sůl.
- Pak přidáme ještě rajský protlak a povaříme asi 20 minut. Po dvaceti minutách zkusíme vylovit koření (bobkový list, hřebíček, nové koření) a tyčovým mixérem rozmixujeme cibuli.
- Poté přisypeme rýži a vaříme dalších 25 minut. Pokud moc spěcháte a chcete mít polévku rychleji, lze rýži vhodit hned s rajským protlakem a mixování vynecháme. Pak máme polévku uvařenou v polovičním čase. Je dobrá tak i tak. Ale přeci jenom raději mám tu cibuli rozmixovanou.
- Jakmile je rýže uvařená, přichází závěrečná dochucovací fáze. Přisypeme dvě polévkové lžíce hnědého cukru a ochutnáme. Pokud to ještě není ono, přidáme více cukru. Mně to zpravidla vyjde na tři polévkové lžice.
- Pozn. Pokud se zapomeneme a rýži vaříme déle a rozvaří se, tak to vůbec není na škodu. Někdy to dělám dokonce záměrně, tak nějak se ta rozvařená rýže do této polévky hodí. :-)
Rajskou miluju...:)
OdpovědětVymazatRajsou polévku mám strašně ráda, hlavně s rýží! :)
OdpovědětVymazatRozvařená rýže v rajské polévce je úžasná, moc mi tak chutná! :)
OdpovědětVymazatnad rajskou polevku neni, hned jsem na ni dostala chut:)
OdpovědětVymazatmňam tak toto je super. vyzkouším tvůj recept. mamka rajskou vařila vždy když ji zbyla trocha uvařené rýže a přihodila ji jen do již hotové polévky a jak se rýže rozvařila, tak měla takový zvláštní tvar... ;) miluju to, škoda že už to máma nevaří tak dobré jako v dětství...
OdpovědětVymazatKdo by neměl rád tu pravou rajskou, už jsem jí dlouho nejedla tak,jsi mi udělala chutě...:-)
OdpovědětVymazatPamatuju si, jak jí na základní škole v jídelně děcka dočista nenáviděla a já si chodila 2x přidat :D Od té doby jsem jí neměla v puse. Zítra to napravím, skočím si do obchodu pro ingredience a jdu na to! Mám na to nostalgickou chuť :D
OdpovědětVymazatjá teda rajskou polevku uplne nesnasela, pak si ji jednou dala v restauraci nakou lepsi a zachutnala, zalezi jak ji kdo dela
OdpovědětVymazatTéééda... rajskou polévku už jsem neměla, ani nepamatuji. ;)
OdpovědětVymazatTak dneska jsem si ji uvařila a musím říct, že byla fakt výborná! Přesně takovou rajskou miluju! Skvělej a poměrně i rychlej recept. :)
OdpovědětVymazatsuper recept, dělám ho podobně jen místo protlaku dávám 100% rajsou šťávu. Takhle dělám i rajskou omáčku, jen přidávám v koření ještě celou skořici a cibuli jen celou vyvařit.
OdpovědětVymazatZkusila jsem a výsledek je báječný :-)
OdpovědětVymazatingredienty jsou výborné,ale vaří se ve 2 hrncích nikdy se nevaří s moukou ...cibule na másle a mouka se dělá zvlášt v kastrolku a přidá na konec
OdpovědětVymazatRajská polévka je výborná,hlavně s těstovinovou rýží to nemá chybu :-)
OdpovědětVymazatDěkujeme za výborný recept, synům moc chutnala. :-)
OdpovědětVymazatJdu hned uvarit,navnadila jsem se��
OdpovědětVymazatModifikace: Cibuli na másle do sklovata, zasypat moukou a zelit dvěma relax rajskými džusy. Osolit a prihodit dve pyramidky koreni do rajské omacky (od Vitany). 25 minut povařit, pyramidky vyjmout, přidat tri polevkove lžíce cukru, promíchat a tradaaa :-)))
OdpovědětVymazatMusím uznat, že mi mnohem víc chutná rajská z čerstvých rajčat, ale to je asi pochopitelné. Věřím si ji hodně často, tak se snažím recepty obměňovat, tak určitě zkusím i tento. Děkuju :-)
OdpovědětVymazatje to k h..... KDYŽ CHCETE VAŘIT JÍDLO A NE ZÁCHODOVOU VODU :( :( :( :( :(
OdpovědětVymazatDnes jsem ji uvařil a mohu jen doporučit...
OdpovědětVymazatDekuji
Borgata Hotel Casino & Spa Atlantic City Hotel & Casino
OdpovědětVymazatWith so many 강원 랜드 슬롯 머신 options, Atlantic City's best hotel is a perfect option. From the 토토 사이트 코드 stylish rooms and suites 벳인포 of Borgata's newest 바카라죽장 casino, Atlantic City's 바카라 프로그램