Můj manžel tyto muffiny označil za zatím nejlepší, co jsem dělala, což jsem teda měla šílenou radost. Protože jsou podle mě mega zdravé a když navíc i chutné, tak to je prostě parádní kombinace. :-)
Suroviny:
hrnek = 200 ml, 12 velkých muffinů nebo 24 malých
- 1 a 3/4 hrnku celozrnné žitné mouky,
- 3 PL hnědého cukru,
- 2 a 1/4 KL bezfosfátového prášku do pečiva,
- 1/2 KL soli,
- 1/2 KL mleté skořice,
- 9 sušených meruněk,
- 9 sušených švestek,
- 1 vejce,
- 120 g hustého jogurtu (použila jsem řecký),
- 1/2 hrnku mléka,
- dle potřeby voda - já použila 1/3 hrnku vody.
Postup:
- Předehřejte troubu na 185 stupňů.
- Pokrájejte si 6 meruněk a 6 švestek na malé kousky.
- Smíchejte suché suroviny - mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, skořici a 6 pokrájených meruněk a 6 pokrájených švestek.
- Smíchejte mokré suroviny - vejce, jogurt a mléko.
- Mokré suroviny nalijte na suché a důkladně promíchejte. Pokud je těsto moc tuhé, přidejte vodu nebo mléko. Já dala asi 1/3 hrnku mléka.
- Muffinovou formu si vymažte máslem a nalijte těsto. Ze tří sušených meruněk si nakrájejte 12 kousků, totéž udělejte se třemi švestkami. Já jsem pak zdobila na střídačku jeden muffin švestkou a druhý meruňkou.
- Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut. (V návodu bylo sice 20 minut, ale mně se to zdálo pořád nedopečené, asi záleží na konkrétní troubě.)
Muffin s meruňkou |
Muffin se švestkou |
To vypadá skvěle, ale teď na večer je to opravdu hřích je zveřejnit :-)
OdpovědětVymazatKivi, tohle je vážně paráda! Škoda, že teď nemám absolutně vůbec čas na nic a tak ho vyzkouším nejdřív za dva týdny :(
OdpovědětVymazathm, ty vypadají dobře. Došla mi celozrnná pšeničná mouka, mám pouze žitnou, tak už vím, co bude zítra na snidani :-)
OdpovědětVymazatChutný recept, určitě stojí za vyzkoušení...:)
OdpovědětVymazatmoc vám holky děkuji za hezké komentáře :-)
OdpovědětVymazatJéé to vypadá super, žitná mouka se mi tu válí pěkně dlouho, tak ji možná využiji na tuto mňamku :-)
OdpovědětVymazatJeště jedná milá povinnost: koukni na můj blog, nominovala jsem Tě na Versatile Blogger Award ;-)
Vymazathttp://mamou-stylove.blogspot.com/
Mňam, tento recept vypadá velmi dobře :) jelikož má přítel v neděli svátek, tak hned vyzkouším :))
OdpovědětVymazatChuťově dobré, při pečení krásně naskočily, avšak po vytažení z trouby spadly a byly hutné a lepily se, možná je tam příště nechám o něco dýl. Nehážu flintu do žita :-)
OdpovědětVymazat