Sypké těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky,
- 1 hrnek špaldové celozrnné mouky,
- 1 hrnek fruktózy (ovocný cukr),
- 1 prášek do pečiva
Náplň:
- 3 tvarohy v kostce (ne vaničkové),
- 3 vejce,
- 350 ml mléka,
- cukr do tvarohu dle chuti,
- 25 ml rumu,
- 1 vanilkový pudink (prášek)
- může být i citrónová kůra, ale já ji většinou doma nemám.
- trochu hery nebo másla
Postup:
- Smícháme suroviny na sypké těsto.
- Ručním šlehačem si vyšleháme tvarohovou nádivku
- Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vysypeme na máslem vymazaný plech, na to nalijeme tvarohovou nádivku a navrch zase sypké těsto.
- Nahoře buchtu poklademe plátky Hery nebo másla, jenom teňoučké a sem tam, nemusí to být souvislá vrstva.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokud není vršek buchty krásně zlatavý.
Poznámka:
Já nechala buchtu odležet cca 10 hodin a ne všechna hmota se mi spojila. Ale vůbec to neva, buchta byla i tak vynikající. Že na plechu zůstane trochu mouky ničemu nevadí. Neubere to buchtě na kráse. :-)
A ještě jedna poznámka. Nechala jsem buchtu na plechu a krájím ji vždy, až když ji chceme jíst. Po 36 hodinách od upečení je už dostatečně vsáklá, sypká hmota už je v tvarohu a buchta je čím dál lepší. :-)
Takto buchta vypadá, když se začne krájet za 10 hodin po upečení. |
Řez buchty |
To vypadá moooc dobře :)
OdpovědětVymazata moc dobře to i chutná :-)) spíš je těžké to čekání, protože nejlepší je to tak po dvou dnech, ale to my máme většinou už jenom zbytek :-)
Vymazat