- 4 lžíce medu
 - 150 g smetolu
 - 250 g mletého cukru
 - 4 celá vejce
 - 450 g hladké mouky
 - 250 g hladké špaldové mouky (celozrnné)
 - 1 lžička sody
 - perníkové koření (anýz, hřebíček, skořice, nové koření…)
 
Postup:
Všechno spolu smíchat, vypracovat těsto, nechat chvilku odpočinout, vyválet a vykrajovat, péct na vymaštěném plechu ve vyhřáté troubě. Upečené ještě horké natřít rozšlehaným žloutkem.
Poleva:
Bílky vyšlehat s mletým cukrem, šťávou z citronu a solamylem v tuhou hladkou hmotu. Zdobení je nejlepší pomocí igelitového pytlíku.
| Zatím nenazdobené perníky | 
| Takto vypadají nazdobené perníčky | 
Žádné komentáře:
Okomentovat