- 1/2 balení lasagní (může to být 12 nebo 15 plátků, co výrobce, to jinak, prostě aby vám druhá půlka zbyla na příští lasagne)
- 500 g mražených špenátových listů (nebo 450 g, opět záleží na výrobci)
- 2 kuřecí prsa
- mléko
- tavený sýr
- 200 g plátkového sýra Eidam
- hladká mouka na zahuštění
- olivový olej
- česnek
- sůl
- pepř
- máslo na vymazání pekáčku
- možno přidat vegetu bez glutamátu
- Ve vroucí osolené vodě povaříme lasagne (cca 10 minut)
- Kuřecí prsa si nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme. Na olivovém oleji kuřecí kostičky osmahneme, přidáme mléko, tavený sýr. Povaříme, tak aby bylo maso hotové a na závěr zahustíme moukou. Bude to taková ta klasická bešamelová omáčka.
- Mezitím na oleji podusíme špenát, přidáme rozdcené 2-3 stroužky česneku, ochutíme solí nebo vegetou.
- Vymažeme si pekáček máslem a předehřejeme troubu na střední stupeň
- Do vymazaného pekáčku nalijeme trochu bešamelové omáčky s kuřecím, dáme lasagne, vrstvu špenátu, bešamel, poklademe plátkový sýr. Tak pokračujeme, až je pekáček plný. Vrchní vrstvu tvoří lasagne pokladené plátkovým sýrem.
- Pečeme cca 35 minut.
Čerstvě vytažené z trouby |
Jak je to teplé, tak to nedrží tolik pohromadě |
Takto to vypadá hned po upečení |
Na druhý den vytažené z lednice už je to krásně spojený útvar |
Žádné komentáře:
Okomentovat