- 1/2 balení lasagní (může to být 12 nebo 15 plátků, co výrobce, to jinak, prostě aby vám druhá půlka zbyla na příští lasagne)
 - 500 g mražených špenátových listů (nebo 450 g, opět záleží na výrobci)
 - 2 kuřecí prsa
 - mléko
 - tavený sýr
 - 200 g plátkového sýra Eidam
 - hladká mouka na zahuštění
 - olivový olej
 - česnek
 - sůl
 - pepř
 - máslo na vymazání pekáčku
 - možno přidat vegetu bez glutamátu
 
- Ve vroucí osolené vodě povaříme lasagne (cca 10 minut)
 - Kuřecí prsa si nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme. Na olivovém oleji kuřecí kostičky osmahneme, přidáme mléko, tavený sýr. Povaříme, tak aby bylo maso hotové a na závěr zahustíme moukou. Bude to taková ta klasická bešamelová omáčka.
 - Mezitím na oleji podusíme špenát, přidáme rozdcené 2-3 stroužky česneku, ochutíme solí nebo vegetou.
 - Vymažeme si pekáček máslem a předehřejeme troubu na střední stupeň
 - Do vymazaného pekáčku nalijeme trochu bešamelové omáčky s kuřecím, dáme lasagne, vrstvu špenátu, bešamel, poklademe plátkový sýr. Tak pokračujeme, až je pekáček plný. Vrchní vrstvu tvoří lasagne pokladené plátkovým sýrem.
 - Pečeme cca 35 minut.
 
| Čerstvě vytažené z trouby | 
| Jak je to teplé, tak to nedrží tolik pohromadě | 
| Takto to vypadá hned po upečení | 
| Na druhý den vytažené z lednice už je to krásně spojený útvar | 
Žádné komentáře:
Okomentovat