úterý 3. dubna 2012

Rychlý koláč na plech

Pro naši víkendovou návštěvu jsem chtěla mít přichystanou taky buchtu. Protože jsem tak tak stíhala úklid, tak jsem chtěla nějakou rychlovku a hlavně žádné moje experimentování z různými moukami. Vzpomněla jsem si na mamčinu osvědčenou. Zavolala jsem mamce, poptala se na recept a hned se do toho dala. Buchta sice je osvědčená, akorát naši mamkou. Já ji dělala poprvé a už jsem začínala trochu panikařit. Velmi rychle mi hnědla, přitom vevnitř byla ještě syrová. Takže je lepší ji po chvilce pečení přikrýt alobalem nebo pečícím papírem. Nakonec jsem ji teda upekla, nespálila. Mamka ji má vždycky takovou žlutou a vláčnou. Já jsem ji měla dost hnědou a vysušenou. Takže se asi stala chyba někde v pečení. Buchta je něco na způsob bublaniny. No ale tu moji verzi tchán nazval jako vylepšený perník. :-)) Z perníku to sice nemělo nic, ale hlavně že se rychle snědla.


V původním receptu jsou místo hrnku uvedeny sklenice a jedná se o sklenice o objemu 200 ml.


Suroviny:
  • 4 vejce,
  • 2 hrnky cukru (já dala jen jeden),
  • 1 vanilkový cukr,
  • 2 dcl oleje,
  • 3-4 hrnky polohrubé mouky (já dala jen tři),
  • 2 kávové lžičky sody,
  • celou sklenku kompotu i se šťávou (já měla dvě malé sklenky domácího meruňkového).

Postup:
  1. Rozšleháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem.
  2. Pak přidáme kompot i se šťávou.
  3. Pak postupně vmícháváme mouku.



1 komentář:

  1. jeeej, tento robím aj ja, je jednoduchý a vždy chutí skvele :)

    OdpovědětVymazat