pondělí 30. dubna 2012

Dvoubarevný puding

Tak na mě dneska přišly jakési chmury. Já si tomu říkám depka. A přitom není žádný důvod, proč bych měla tuto úzkost pociťovat. Jen to prostě není ono. Asi to počasí či co, já nesnáším vedra. A teď už jsou ta vedra pořádná. Hrozně ráda chodím někam ven, s malým na procházky. Jenže v těchto dnech to moc nejde. Nejen že já se peču, ze slunka mě často bolí hlava a z venku dojdu docela zničená. Ale i malý se peče, nechci ho mít venku úplně holého, aby na něho nešly ty paprsky přímo. I když ho natírám krémem, jak se dá, stejně na to slunko s ním radši nechodím. Navíc všechno kvete a já sotva dýchám, jak se chemii bráním zuby nechty, tak už jsem musela klesnout a dát si zodak i tafen nasal. Takže jak říkám, už jsem bohužel nacpaná chemikáliema. :-( No ale aspoň že to zabralo, i když to příčinu nevyřeší...

Nejspíš to nebude jen tím počasím, nějak se ve mně nahromadilo víc malinkatých chmurů a pak jsem taková jakási smutná. Tak snad někoho aspoň potěším tímto velmi rychlým dezertem, který může být i dobrým osvěžením v horkých dnech.


Suroviny:
  • 1 sáček vanilkového pudingu,
  • 1 sáček kakaového pudingu,
  • 4 vrchovaté PL hnědého cukru,
  • 1 litr mléka (používám polotučné).

Postup:
  1. Z 1/2 litra mléka si část odeberte (cca 1 dcl) a v něm rozmíchejte kakaový puding. Zbylé mléko dejte do mlékovaru, přidejte 2 PL hnědého cukru a vařte.
  2. Jakmile mléko vře, přilijte směs s pudingem a vařte asi 1-2 minuty.
  3. Kakaový puding pak nalijte do půlky skleničky.
  4. To samé udělejte s vanilkovým pudingem.
  5. Vanilkový puding pak přilijte na kakaový (tak jak je na obrázku).
  6. Po mírném vychladnutí dejte zchladit do ledničky. (Ale nemusí být, někdo preferuje ještě takový ten tekutější, nezatuhnutý puding)
Poznámka: Já na vaření pudingu používám zásadně mlékovar. Tam mám jistotu, že se mléko nepřipálí. Když jsem mlékovar ještě neměla, tak jsem mléko připálila téměř vždy. Ale vlastně to zas tak nevadilo. Akorát se hrnec pak hůř umýval, ale na kvalitu pudingu to nemělo vliv.


Puding se mi zdál náramně fotogenický, tak jsem fotila o sto šest. Jenže až v detailu jsem pak viděla, že nemám vůbec naleštěné skleničky a sem tam mi puding ukápl. Aaaaach jo, ale to je asi blbost, nevyleštěné skleničky na svých fotkách asi do své depky nemusím zahrnovat že. :-) Fotky jsem aspoň teda zmenšila, ať to není tak vidět. :-))


A ještě úplný detail. :-)




4 komentáře:

  1. Kivi, tak to jsme na tom úplně stejně. Horka nesnáším, navíc bydlíme pod střechou, takže jak se začne blížit léto, tak jsem znechucená a otrávená, že budu muset zase vydržet v 30°C horku. I teď tu máme takových 24°C.

    Pudink je super záležitost. Já ho ráda jím, ale nerada vařím, ani nevím proč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, děkuji za komentář. Ty jsi taková moje spřízněná duše. :-)
      no naštěstí se má ke konci týdne ochlazovat, tak zas by mohlo být líp :-)

      Vymazat
  2. kivi,na chmury a splín je nejlepší sladké, já to lečím čokoládou,ale čokoládový puding je také bezva, hlavu vzhůru bude líp...:)))

    OdpovědětVymazat