Přiznám se, že my nejčastěji děláme čistě mrkev s jablky. Tentokrát jsem ale měla doma hodně chemicky neošetřeného citronu a bála jsem se, aby mi neshnil, tak jsem zvolila tuto variantu.
A to je tak dneska asi vše, co bych k tomu chtěla říct. :-)
- 2 velké mrkve (nebo 4 menší),
- 2 středně velká jablka,
- šťáva z 1 bio citronu,
- 2 PL hnědého cukru nebo medu,
- trocha vody.
Postup:
- Mrkev očistíme a postrouháme najemno.
- Jablka umyjeme a postrouháme nahrubo (i se slupkou, ať se nezbavujeme vlákniny :-)
- Pak přidáme šťávu z citronu, hnědý cukr a trochu vody. Já jsem to zkoušela tak by očko. Takže toho citronu a cukru si dejte každý dle chuti.
jej toto si robím dosť často,je to také jedlo z detstva, akurát ja nepridávam vodu a jabĺčka strúham na jemno :)
OdpovědětVymazatMám také moc ráda, pěkná zásoba vitamínů. Když jsem přijela poprvé do itálie, místním to moc chutnalo a od té doby strouhám a strouhám...:)))
OdpovědětVymazatTaky mám moc ráda mrkvový salát, nejlepší mi ale přijde s ananasem :)
OdpovědětVymazatJééé tak tohle je odmalička můj nejoblíbenější salát..nějak jsem na něj pozapomněla
OdpovědětVymazatTeda, dneska si dám..to mi přesně chybělo!! Miluju mrkvový salát:-)
OdpovědětVymazatmňam, tiež takto robievam, moja malá ho zbožňuje :-)
OdpovědětVymazatděkuji vám všem za hezké komentáře :-)
OdpovědětVymazat