Uvádím další jednoduchý a vcelku rychlý oběd s kuřecím masem. Kari koření patří k mým oblíbeným a když jsem narazila zde na tento recept, tak jsem říkala, že to musím zkusit. Nebo spíš, ne že bych na recept náhodou narazila, cíleně jsem hledala nějaký rychlý a jednoduchý oběd s kuřecím masem. Bohužel dopoledne je vždycky málo času, tak na žádné vyvařování to není a malého to v kuchyni dlouho nebaví. Takže i tak pořád od vaření odbíhám a vymýšlím nějakou zábavu, aby to ten náš malý živel do oběda vydržel a nenudil se. :-)
Suroviny:
- 2 kuřecí prsa,
- 4 ks mrkve,
- 2 cibule,
- 1/2 kostky zeleninového nebo masového bujonu (já použila svůj oblíbený bio zeleninový bujon Würzl)
- olej,
- sůl,
- pepř mletý,
- kari koření,
- 1 polévková lžička bramborového škrobu.
Vhodné přílohy: brambory nebo rýže
Postup:
- Mrkev očistíme a rozkrájíme na úzké proužky. Cibuli nakrájíme na kolečka nebo na drobné kousky.
- Kuřecí prsa osolíme (pozor ne moc, směs bude hodně slaná už z bujonu), opepříme, posypeme kari kořením a zprudka osmahneme na rozehřátém oleji.
- Pod maso vložíme nakrájenou cibuli a na mírnějším ohni dále smažíme.
- Jakmile cibule zesklovatí, nalijeme pod maso 3 dcl horké vody s rozpuštěnou půl kostkou bujonu. Necháme chvíli povařit.
- Abychom omáčku více zahustili, v malém množství studené vody rozmícháme lžičku bramborového škrobu, přilijeme k masu a ještě krátce povaříme.
- Na jiné pánvi zprudka a na malém množství oleje osmahneme mrkev. Trochu posolíme a posypeme špetkou kari. Smažíme do změknutí mrkve.
- Maso rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a posypeme osmaženou mrkví.
- Ke kuřecí na kari s mrkví se hodí uvařené brambory nebo rýže.
Varianta s bramborama |
Varianta s rýží |
Žádné komentáře:
Okomentovat