Ovesná buchta byla jedna z mých prvních zdravých buchet, kterou jsem dělávala jakožto náctiletá. Uplynula nějaká doba a já jsem si na ni vzpomněla a říkala jsem si, že ji musím znova udělat. Původní recept vychází z knížky od paní Hume o Dietě X. Samotnou dietu bych nerozebírala. Zaujala mě akorát ta buchta. Ono to vlastně byl recept na muffiny, ale já jsem z časových důvodů vždy volila buchtu a navíc nemám plech na muffiny, tak bych je neměla ani tak krásné.
V původním receptu bylo více cukru a varianty buchty byly ještě rozinková (půl hrnku rozinek) nebo banánová (půl hrnku rozmačkaného banánu). Čokoládovou verzi jsem si vymyslela já. A výhodou je, že buchta neobsahuje žádné tuky navíc jako olej nebo máslo.
Já jsem akorát teda trochu spěchala a bohužel měla být v troubě aspoň o 5 minut déle, trochu jsem ji nedopekla. No tak příště.
Jinak když bych tam teda nedávala tu čokoládu a použila variantu s ovocným cukrem, tak má buchta nízký glykemický index. To uvádím jen tak pro ty, kdo to třeba řeší.
Suroviny:
- 1 a půl hrnku ovesných otrub (nebo ovesné mouky),
- 1 a půl hrnku polohrubé pšeničné mouky,
- 3/4 hrnku fruktózy (ovocného cukru) nebo třtinového cukru,
- 1 lžička soli,
- 1 prášek do pečiva,
- 2 hrnky kefíru (nebo i trochu víc),
- 1/2 hořké čokolády (já měla jen 6 čtverečků).
Postup:
Žádné komentáře:
Okomentovat