Suroviny:
- 3 hrnky celozrnné špaldové mouky,
- 1/2 hrnku ovocného cukru (nebo jiného),
- 4 kávové lžičky kakaa,
- 2 jahodové pudinky,
- 1 vanilkový cukr,
- 1 prášek do pečiva,
- 1/4 hrnku oleje,
- 2 hrnky kefíru,
- 1/2 hrnku mléka (může být i hrnek).
Postup:
- V míse smícháme špaldovou mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
- Přilijeme olej, kefír a mléko dle potřeby.
- Vymažeme si menší plech a 1/3 těsta na něj vlijeme.
- Zbývající těsto si rozdělíme na polovinu.
- Do jedné poloviny přidáme kakao a event. trochu mléka a promícháme. Pak nalijeme na plech.
- Do druhé poloviny přidáme jahodové pudinky a event. taky trochu mléka. Promícháme a nalijeme jako třetí vrstvu na plech.
- Pečeme asi 45 minut na 170-200 stupňů. Pravidelně špejlí kontrolujeme.
Na fotce vypadá hezky, vyzkouším..;-)
OdpovědětVymazatjj vyzkoušej a dej vědět :-)
Vymazatkrasne farebne, mam rada taketo nenarocne recepty urcite tiez vyskusam
OdpovědětVymazatZkoušela jsem a je docela dobrá :)...Příště bych asi zkusila dát do té jahodové části i pár jahůdek.
OdpovědětVymazatBohužel nevím jaká je chuť, ale recept asi není příliš vyvážený: dle fotek je buchta dost nepropečená :(
OdpovědětVymazat