Tento recept vychází z následujícího zdroje http://www.chutnejidlo.cz/recept-zitna-buchta.a460.html a to bych to nebyla já, abych si ho lehce nepozměnila. I když tentokrát jsem nebyla tak radikální.
Vlastnosti této buchty jsou, že je taková nenadýchaná, spíše hutná, to je vlastnost žitné mouky. Za to je ale zdravá, s nízkým glykemickým indexem. A taky neobsahuje žádný tuk. Kdo nemá rád hutné buchty, tak doporučuji namixovat žitnou mouku s polohrubou, např. 250 g polohrubé mouky a 250 g žitné mouky.
Suroviny:
- 500 g žitné mouky,
- 120 g hnědého cukru,
- 1 polévková lžička skořice,
- 1 prášek do pečiva,
- 1 vanilkový cukr,
- 2 vejce,
- 350 ml mléka (i víc),
- 150 ml vody,
- kandované ovoce (např. 1 ovocný chlebíček)
Postup:
Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, hnědý cukr, skořici a kandované ovoce. Vejce rozešleháme v mléce a přidáme k sypké směsi. Promícháme a na vysypaném plechu dáme péct do předehřáté trouby. Hustotu směsi si můžeme upravit přidáváním mléka. Upečeme dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat