pondělí 2. dubna 2012

Staročeská kuřecí prsa s čínskými nudlemi

Po náročném víkendu, kdy jsem měla v domě dvojnásobek lidí, konečně zase usedám za pc, abych doplnila svůj blog o nějaký ten tip na oběd. Tento oběd jsme teda měli už někdy minulý týden, ale ještě jsem se nedostala k jeho zveřejnění. Je to druhý pokus o maso na sladko-slano (první bylo kuřecí na kari s ananasem). Inspiraci jsem vzala v Otově kuchařce, s tím že v původním receptu byla ještě cibule. Tu jsem tam chtěla dát, pač jsem věděla, že mám v lednici asi 4 cibule. Jenže vzala jsem první cibuli a shnilá. Vezmu druhou a shnilá, vezmu třetí a shnilá. Vezmu čtvrtou? A jak to dopadlo? Bystrému čtenáři už je to asi jasné. :-)) Takže cibule se nekonala. Celou dobu jsem si nedokázala představit, jak to asi bude chutnat. A nutno říct, že teda chutnalo to úplně úžasně. Manžel byl teda nadšen a to mi bohatě stačilo.
A navíc je to naprostá rychlovka oběd, takže jedno velké plus navíc.

Množství jednotlivých surovin si upravte dle počtu strávníků. Já napíšu to svoje do závorek.

Suroviny:
  • kuřecí prsa (3),
  • sušené švestky (nebo švestkový kompot) (3/4 hrnku),
  • rozinky (hrst),
  • sůl,
  • olej,
  • hladká mouka,
  • hrst vlašských ořechů,
  • čínské nudle (1 balení).


Postup:
  1. Kuřecí prsa si pokrájíme na kostičky, osolíme a osmahneme na oleji.
  2. Pak přidáme pokrájené švestky a rozinky, zalijeme trochou vody a povaříme.
  3. Jakmile je maso měkké, zahustíme směs rozkvedlanou moukou.
  4. Čínské nudle si uvaříme dle návodu.
  5. Pak už servírujeme, přímo na talíři ozdobíme vlašskými ořechy. 

2 komentáře:

  1. Máš to krásně nafocené! Už delší dobu se mi v hlavě rýsuje taky recept na kuře se švestkovou omáčkou, ale ten tvůj budu asi muset vyzkoušet dřív, vypadá to skvěle:)

    OdpovědětVymazat