pátek 24. února 2012

Zapečené gnocchi s kuřecím masem a žampiony

Komentář:
Nedávno jsem objevila na jednom blogu recept na zapečené gnocchi. Abych pravdu řekla, ani mě nějak nenapadlo, že bych mohla gnocchi i zapékat a přitom je to naše oblíbená příloha k různým sýrovým nebo špenátovým omáčkám. Poslední dobou jsme ale byli těch gnocchi už trochu přejezení, takže tip na zapečení přišel docela vhod. Doma jsem měla kuřecí maso a žampiony, tak jsem k tomu přidala ještě pár věcí a vznikl vcelku rychlý oběd. Příště asi zkusím zapečené gnocchi se špenátem. :-)

Suroviny:
  • 1 balení gnocchi (500 g), můžou být klidně i 2 balení,
  • 2 kuřecí prsa,
  • 250 g čerstvých žampionů,
  • 2 menší cibule.
  • 1 větší tavený sýr,
  • 1 balení zakysané smetany (já použila 12 % tuku),
  • 100 g plátkové sýru dle chuti (já měla Eidam 30 %),
  • olej,
  • sůl,
  • koření dle chuti (pepř, majoránka, koření Horalka - kupuji ve zdravé výživě, je to směs sušené zeleniny)

Postup:
  1. Kuřecí prsa pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme koření dle chuti.
  2. Nakrájíme si cibuli a žampiony.
  3. Kuřecí maso osmahneme na oleji, pak přidáme cibuli, jakmile cibule zesklovatí, pak přidáme i žampiony. Chvilku povaříme a přimícháme tavený sýr. Jakmile je maso měkké, přidáme ještě zakysanou smetanu.
  4. Mezitím si uvaříme gnocchi.
  5. Masovo-smetanovou směs smícháme dohromady s gnocchi. Dáme na pekáček a zapékáme cca 25 minut na 200 stupňů. V průběhu pečení párkrát promícháme. Po 20 minutách přidáme ještě plátkový sýr a zapékáme ještě asi 5 minut.



Co nejraději zapékáte?

1 komentář:

  1. To vypadá moc dobře, já nedávno zapékala tortellini a taky byly moc dobré.
    A co se týče zapékání, asi nejčastěji zapékám těstoviny. Je to vděčná surovina.

    OdpovědětVymazat