Tohle jídlo je opravdu vynikající, aspoň u nás mělo úspěch. Jediná nevýhoda je trošku delší příprava. Výsledek ale stojí za to a určitě se vyplatí si ten čas udělat.
Množství je cca na 4 - 6 porcí (4 hodně velké, 6 menších).
My jsme měli lasagne na dva dny a dvě porce jsem dala ještě do mražáku. Ne každý je asi příznivcem zamrazení. Já teda zamrazuji běžně, protože bych se jinak z toho každodenního vaření zbláznila.
Suroviny:
- 15 plátků lasagní (vždy používám půlku balení a tu druhou na příště),
- 500 g kuřecích prs,
- 400 g čerstvých žampionů,
- 1 velká cibule,
- 215 g smetany na vaření (1 balení),
- 200 g zakysané smetany (1 balení),
- 200 g bílého jogurtu,
- trocha oleje,
- 5 PL instantní rýžové kaše Nomina (nebo trocha hladké mouky),
- 200 - 300 g tvrdého sýra,
- mozarella (1 balení, já měla bohužel jen půlku, ale stačilo)
- sůl,
- pepř,
- bazalka,
- majoránka.
Postup:
- Nejprve si v osolené vodě povaříme lasagne (10 - 15 minut).
- Nachystáme si zeleninu. Žampiony a cibuli si pokrájíme.
- Kuřecí maso si pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a majoránku.
- Dále si nastrouháme tvrdý sýr, 2/3 sýra smícháme se zakysanou smetanou a bílým jogurtem. Tu 1/3 sýra si necháme na závěrečné posypání.
- Ještě zbývá nakrájet mozarellu na plátky a přípravné práce jsou konečně za námi.
- Cibuli podusíme na trošce oleje, jakmile zesklovatí, přidáme kuřecí maso a osmahneme. Potom přidáme žampiony a neustále mícháme. Nakonec přilijeme smetanu na vaření a povaříme. Směs potom zahustíme instantní rýžovou kaší nebo hladkou moukou.
- Pak už konečně přichází čas naplnit pekáč. Mezitím si ještě předehřejeme troubu na 200 stupňů.
- Pekáč není potřeba ničím vymazávat. První vrstvou je trošku směsi masa s omáčkou. Další vrstva jsou lasagne, pak směs masa s omáčkou, pak smetanovo-jogurtovo sýrová směs, lasagne, směs masa s omáčkou, smetanovo-jogurtovo sýrová směs, lasagne, postrouhaný sýr a na to ještě mozarellu.
- Pečeme na 200 stupňů asi 35 minut.
Teda, tak tohle vypadá ohromně. O téhle variantě lasagní jsem ještě neslyšela.
OdpovědětVymazatděkuji moc Marti, tak to jsem ráda, že je to aspoň trochu originální, tuhle variantu jsem si vymyslela sama a určitě ji zase někdy zopakuji. Máme rádi různé sýrovo mléčné omáčky a žampiony, tak jsem to tak dala dohromady a vzniklo z toho právě tohle :-)
OdpovědětVymazatperfektné! :-)
OdpovědětVymazat