Kdo by teda chtěl raději nějakou více zdravou variantu perníku, tak to dělám žitnou perníkovou buchtu. Tam ale moc nečekejte, že bude nadýchaná.
Suroviny:
Suché
- 2 hrnky hladké mouky (dala jsem 1 a 1/2 hrnku hladké pšeničné mouky a 1/2 hrnku žitné celozrnné mouky),
- 1 hrnek polohrubé mouky,
- 1 a 1/2 hrnku cukru (dala jsem 1 hrnek),
- 1 čokoládový pudink,
- 1 prášek do perníku,
- 1 prášek do pečiva,
- 1 vanilkový cukr,
- 3 PL kvalitního kakaa,
- 1 PL skořice,
- hrst nasekaných ořechů (dala jsem plátky mandlí),
Mokré
- 2 hrnky mléka,
- 1 hrnek oleje (dala jsem 3/4 hrnku),
- 2 vejce,
- 3 PL povidel nebo marmelády (dala jsem jahodovou marmeládu),
Ostatní
- marmeláda na potření,
- 1 čokoládová poleva.
Postup:
- V jedné míse smícháme všechny suché suroviny.
- Ve druhé míse rozšleháme mokré suroviny.
- Mokré suroviny přilijeme do suchých a důkladně promícháme.
- Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme cca 30 - 40 minut ve středně vyhřáté troubě.
- Vychladlý perník můžeme namazat marmeládou a polít čokoládovou polevou. Ale je výborný i jen tak.
Tak tento perník koluje na jedné fcb stránce dost často.Vypadá opravdu nadýchaně a lákavě.
OdpovědětVymazatA jéje to mi připomíná, že doma pořád slibuju perník :) Určitě zkusím tvuj recept :))) díky
OdpovědětVymazatnádherne sa ti vydaril, tlieskam! Prajem krásny dník! :-))
OdpovědětVymazatKrásné perníkové řezy s čokoládou mňam :)
OdpovědětVymazatděkuji mockrát za milá slova :-)
OdpovědětVymazatmňam mňam perníček... to je taková klasika, která snad chutná všem ;-) já navrch vždy dávám čokoládu a kokos ;-) ten tvůj určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazatPamatujete na výraz Homera Simpsona, když se zamyslí nad nějakým jídlem? Ten nepřítomný výraz, slinta co teče z kútka...? Jo... tak takhle nějak jsem se přistihla nad obrázkem toho perníku z čokoládou :-D
OdpovědětVymazat:-D Bebe, to nemám slov, po přečtění Tvého komentáře jsem se opravdu dobře zasmála :-)) Dík. :-)
Vymazatide sa piecť :P .. a ten puding stačí práškový?
OdpovědětVymazatano, ten puding je myšleno prášek :-)
Vymazatrecept mám uložený v prohlížeči v záložkách hned nahoře. často jej peču. je úžasný, vynikající.
OdpovědětVymazattak to jsem ráda, že jste si perník oblíbila :-) já ho taky peču moc ráda :-) děkuji za milý komentář :-)
Vymazat