Použila jsem recept, který jsem našla hned jako první odkaz ve vyhledávači.
Mojí jedinou změnou bylo, že místo dětské krupičky jsem dala hrubou mouku.
Na těchto knedlících se mi líbí, že neobsahují tuk a jsou málo sladké, takže bych je řadila k těm zdravějším sladkým obědům.
Moje varianta knedlíků je meruňková. Já vím, to by mohl říct každý. Ale opravdu tam ty meruňky jsou. :-) A příště už se polepším a udělám fotku i rozříznutého knedlíku. Já nevím, že mě to napadlo až po snědení. No co už... :-)
Množství surovin je tak na 3 pořádné porce nebo 4 menší.
Suroviny:
Na samotné knedlíky
- 1/2 kg tvarohu (tvaroh balený v alobalu),
- 8 - 9 PL hrubé mouky,
- 2 PL mletého cukru,
- špetka soli,
- 1 vejce,
- ovoce - já dala meruňky.
- 250 g tvrdého tvarohu na strouhání,
- 4 PL cukr moučka,
- trocha másla.
Postup:
- Tvaroh smícháme s vejcem a cukrem. Pak přidáme špetku soli a přidáváme hrubou mouku. Suroviny zpracujeme v těsto.
- Z těsta si lžičkou vydloubneme kus těsta, rukama natvarujeme čtverec, na něj položíme kousek meruňky, zabalíme a vyválíme knedlík.
- Knedlíky vkládáme do vařící vody. Zlehka promícháme (spíš s nimi pohneme, aby nezůstaly po vložení do vody přilepené ke dnu). Vaříme 5 - 7 minut.
- Tvrdý tvaroh si postrouháme, přidáme cukr a zamícháme.
- Máslo si rozpustíme.
- Knedlíky na talíři posypeme tvarohem s cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem a hurá do toho. :-)
Mňam kivi, zase mi děláš chutě! Teď fakt nevím jestli si je zítra uvařit nebo ne.. Uvidím, jestli seženu meruňky nebo švestky, ale jestli ano, tak budeš mít na svědomí můj špíček na břiše! :D
OdpovědětVymazatKim, já myslím, že po těchto knedlících tolik špéčků snad nevyroste :-) však v nich není žádný tuk a cukru málo :-)
VymazatJééj, touhle dobrotou bych se mohla cpát od rána do večera, nikdy jích nemám dost. Naštěstí (a snad právě proto) je míváme dost často, zvlášť se těším na sezonu jahod, s těmi je mám asi hned po jablcích nejraděj :-)
OdpovědětVymazatknedlíky s jablkama jsem snad ještě nikdy neměla, tak to musím někdy vyzkoušet :-) a jahody ty jsou luxus, jejich sezóna už je tu :-)
VymazatTvarohové knedlíky to je best of :) úplně jsem na ně dostala chuť
OdpovědětVymazatjá bych tvarohové taky mohla pořád, mám je radši jak kynuté...
VymazatTaky dělám tvarohové, ale líp se mi dělá s tvarohem ve vaničce. Minule jsem měla domácí tvaroh a myslela jsem, že zešílím, protože těsto nešlo vyválet.
OdpovědětVymazatjá jsem tyhle neválela, těsto jsem vždy nadloubla na lžičku, možná by vyválet taky nešlo, nezkoušela jsem to :-)
VymazatTak mi řekněte, kde ve světě dělají takové dobré tvarohové ovocné knedlíky, jako se vaří u nás? Meruňkové pak, to je pohádka, mám je ráda posypané strouhaným perníkem,bezva recept :)
OdpovědětVymazatto je pravda, že tvarohové knedlíky budou asi naše česká specialita :-) s perníkem mám taky ráda :-)
Vymazatmňam :-)
OdpovědětVymazatTak včera jsem to udělala podle receptu. Chci jenom zeptat, jestli se vám to taky tak lepí na ruce nebo jsem udělala nějak špatně těsto? Všechny suroviny jsem vydělila dvěma (pouze vejce bylo celé), protože na koleji vařím jenom pro sebe a hrozně se mi to patlalo. Nakonec z toho ale stejně vznikl lahodný oběd - díky za recept :)
OdpovědětVymazatahoj Jane, na ruce se mi to nelepí. Stačí když přidáš víc hrubé mouky a bude to ok. To množství 8-9 lžic mouky je orientační. Protože každé vajíčko je trochu jinak velké a taky ten tvaroh může mít pokaždé jinou konzistenci. A když říkáš, žes dělala poloviční dávku a dala jedno vejce, tak to může být tím. Takže se vůbec neboj příště přidat víc mouky. :-)
VymazatPřeji hodně zdarů při dalším vaření a jsem ráda, že jsem Tě inspirovala receptem. :-)