středa 1. února 2012

Zdravá brokolicová polévka

Suroviny:

  • 1/2 brokolice
  • 1 větší mrkev
  • 1 brambor
  • 2 zeleninové bio bujony Würzl
  • 4 polévkové lžíce polohrubé kukuřičné mouky
  • olivový olej
  • 1 a 1/4 litru vody 

Postup:
Uvaříme si zvlášť brokolici. Kdo spěchá, nemusí být. Ale já raději krájím už změklou povařenou brokolici.
Oškrábeme mrkev a bramboru, obojí pokrájíme na kostičky. Podusíme na oleji, poté zalijeme vodou, přidáme brokolici a zeleninové bujony. Povaříme asi 8 minut, pak přidáme polohrubou kukuřičnou mouku. Sypu ji vždy tak jemně, aby se z ní v té vroucí vodě neudělaly hrudky. Když se udělají nevadí, vypadá pak jako noky. Pak povaříme ještě asi 5 minut. Jakmile jsou dobře uvařené brambory, tak je to hotovo. Bujon tomu dá i dobře slanou chuť, není potřeba více dosolovat.



1 komentář: