Množství surovin odpovídá menšímu pekáči.
Suroviny:
- 200 g čokolády (já použila hořkou s 50 % kakaa),
- 100 g másla,
- 1 vrchovatá lžíce kakového prášku,
- 3 vejce,
- 120 g hladké mouky,
- 5 PL tmavého třtinového cukru,
- 1/2 malé lžičky kypřícího prášku,
- malá hrstka sušených brusinek.
Postup:
- Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, máslo a kakao (já na tyto účely používám mlékovar, jinak kdo nemá, tak stačí hrnec s vodou a na něj položit misku). Mícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
- Mezitím si našleháme vejce s hnědým cukrem.
- Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
- Rozpuštěnou čokoládu odstavíme z vodní lázně a po mírném zchladnutí do ní postupně po částech zašlehávejte vaječno-cukrovou hmotu, mouku, prášek do pečiva a brusinky. Já jsem rozpouštěla čokoládu v mlékovaru, takže můj postup byl opačný. Do vaječno-cukrové hmoty jsem dala čokoládu a pak mouku, prášek do pečiva a brusinky. Pak jsem vše šlehala ručním šlehačem.
- Dno pekáčku vyložíme pečícím papírem a stěrkou do něj nandáme těsto.
- Pečeme asi 20 minut (já pekla přesně 18 minut při 170 stupních). Dle výše zmíněného zdroje: "Zkoušejte špejlí - zapomeňte na pravidlo, že ji máte vytáhnout suchou - naopak by měla být potažená drobečky, ale ne zas úplně tekutým těstem. U brownies je nejtěžší vytáhnout je z trouby ve správnou chvíli. Neměly by totiž být úplně dopečené. Těsto musí být vlhké a vláčné."
- Krájejte až po vychladnutí.
dobrý den,
OdpovědětVymazatjak nejlépe ve všech receptech nahradit klasickou bilou mouku, aby byl vysledek mnohem zdravejsi. Snazim se klasickou psenicnou mouku vyradit a nahradit zdravy alternativami. Dekuji moc