Množství jednotlivých surovin neuvádím, záleží to na tom, kolik lidí do toho půjde a kterou surovinu třeba preferujete. Já jsem tam měla převahu zeleniny, tavený sýr jsem dala jeden malý, pomazánkového másla jednu pořádnou polévkovou lžíci, jedno vejce a asi tak pětinu brokolice a pětinu květáku.
Když jsem tu pomazánku viděla v misce, tak jsem si tak povzdechla, kéž by taková jídla se mnou jedl i manžel. A tak jsem to riskla a jeden chleba mu přinesla. A kupodivu na otázku, zda mu to chutnalo, odpověděl: "Neurazí to." :-))) Takže to považuji za úspěch.
Suroviny:
- květák,
- brokolice,
- vejce,
- vegeta bez glutamátu nebo jen sůl,
- tavený sýr,
- pomazánkové máslo bez příchutě.
Postup:
- Uvaříme si květák, brokolici a vejce.
- Pak vše pokrájíme na malé kousíčky.
- Osolíme, přidáme tavený sýr a pomazánkové máslo.
- Vše důkladně promícháme, stačí vidličkou, jde to dobře.
Když jsem manželovi oznámila, že bych mohla udělat brokolicovou pomazánku, tak se na mě podíval a řekl: "to asi ne." Tak ne, no. Ale ta tvoje vypadá dobře.
OdpovědětVymazatono ti chlapi na ty zeleniny moc nejsou, těžko je to nějak naučit, proto jsem byla překvapená, že to manžel snědl, no ale jako přídavek si dal chleba se šunkou a sýrem :-))
Vymazat