Tohle jídlo zařazuji do svých rychlých receptů. Není to klasika čočka zahuštěná moukou. Na tento způsob se to u nás doma ujalo.
Suroviny:
- 250 g červená čočka neloupaná (já použila od BIO Harmonie),
- 1 cibule,
- 2 PL jablečného octa,
- koření Horalka bez soli,
- vegeta bez glutamátu,
- 2 vejce,
- olej.
Postup:
- Čočku povaříme v horké neosolené vodě cca 20-25 minut. Výhodou je, že se čočka nemusí předmáčet jako jiné luštěniny.
- Mezitím si uvaříme vajíčka a na oleji podusíme doměkka cibuli.
- Jakmile je čočka měkká, slijeme vodu, přidáme jablečný ocet, vegetu dle chuti a koření Horalka.
- Toť vše, rychlovka oběd. :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat