Nenapadá mě, jak bych tuto buchtu okomentovala. Je to prostě tvarohová mňamka. :-) Ovoce si můžete přidat jakékoliv, my máme stále vlastní jablka, takže je dávám všude. A připravená je taky rychle, jen to pečení trvá trošku déle.
Suroviny:
- 1 kg vaničkového nízkotučného tvarohu,
- 90 g změklého másla,
- 150 g moučkového cukru,
- 2 vanilkové cukry,
- 4 vejce,
- 5 PL hrubé mouky,
- 1 prášek do pečiva,
- 2-3 jablka (nebo jiné ovoce).
Postup:
- Z bílků si ušleháme sníh.
- Tvaroh, moučkový cukr, vanilkové cukry, žloutky a máslo vymícháme (já jsem použila šlehač).
- Do vymíchané hmoty přidáme prášek do pečiva a hrubou mouku a promícháme (opět jsem šlehala).
- Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků (raději už ručně).
- Hotové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a poskládáme na něj jablka.
- Pečeme do růžova asi 40 minut při 185 stupních.
|
Buchta ještě v troubě :-) |
|
Kdy jen to bude? :-) |
|
Už to je :-) |
|
Ještě poslední fotku a hurá na to :-) |
U této buchty se mi vždy z jablek stanou suchary nevíte čím to je?
OdpovědětVymazatnevím, napadají mě dvě možnosti, buď to máte malý plech, buchta je potom hodně vysoká, tudíž se peče déle a pak to odnesou ta jablka a nebo na buchtu dáváte příliš tenké plátky jablek, ale nevím, jen polemizuji, mně se to nějak nestává, že bych měla suchá jablka...
VymazatMě buchta po vyndání z trouby poklesla. A nebylo by lepší použít polohrubou mouku, přijde mi, že hrubá je v tom hodně cítit. Pokud to nebude tím zdrcnutím :)
OdpovědětVymazatpoklesnutí této buchty je naprosto v pořádku a nikdy to nebude jinak. Buchta je samý tvaroh, který je sám o sobě těžký a nikdy tedy nemůžeme docílit vysoké nadýchnuté buchty. To by tam muselo být mnohem víc mouky a méně tvarohu. A mám zkušenost, že i některé buchty, které obsahují jen částečně tvaroh, tak nebývají nadýchnuté. Určitě to není nějaká vada buchty, prostě to tak má být. Místo hrubé mouky se dá použít ještě pšeničná krupice. S polohrubou moukou v této buchtě nemám zkušenosti. Jinak i na mých fotkách je vidět, že je buchta nízká.
Vymazat5 PL mouky, co prosim Vas znamena PL? Dekuji.
OdpovědětVymazatPL...polévková lžíce. Tedy 5 lžic na polévku...
Vymazatjj přesně tak PL = polévková lžíce
VymazatAsi nejhorsi co jsem kdy upekla, letela hned do kose. Mnozstvi jsem dodrzela, postup take, nedalo se to jist, chutnalo to jak vajecna napenena/naslehana omeleta s vysusenymi jabkami. Skoda surovin :-(
OdpovědětVymazatKdyž jsem dělal v Praca Łódź, tak jsem měl jeden takový krátký románek s jednou kolegyní. Ona mě nadbíhala, asi jsem ji jako cizinec "z daleka" zaujal. No a snažila se mě sbalit přesně na podobné polské buchty. :D Jako nápad to byl super, nemusel jsem nosit do práce svačiny, a nakonec se jí to i povedlo. :D
OdpovědětVymazat