Suroviny:
- 2 kuřecí prsa,
- 250 g žampionů,
- větší hrst mandlí,
- 1 cibule,
- 6 koleček pórku,
- 1/2 zeleninového bujonu,
- sůl,
- pepř,
- 1 PL bramborového škrobu,
- olej.
Příloha: těstoviny, rýže, já použila pohankovo-špaldové vřetena běžně dostupná v prodejnách ZV nebo i v obchodních domech
- Spaříme si mandle. Slijeme vodu a mandle oloupeme a pokrájíme na menší kousky.
- Kuřecí prsa si pokrájíme na nudličky.
- Dále si pokrájíme žampiony, cibuli a pórek.
- Na oleji podusíme cibuli, přidáme kuřecí nudličky, osolíme a opepříme.
- Směs podlijeme vodou a přidáme zeleninový bujon.
- Pak přimícháme žampiony, pórek a mandle.
- Vaříme doměkka.
- Pokud chceme trochu hustější omáčku, tak si rozmícháme v troše vody 1 PL bramborového škrobu a přilijeme do směsi.
Žádné komentáře:
Okomentovat