pátek 2. března 2012

Zapečené ořechovo-čokoládové müsli

Při svém prvním pokusu o domácí müsli mě výsledek natolik zaujal, že jsem se rozhodla v této aktivitě pokračovat. :-) Přeci jenom ty domácí zapečené müsli jsou úplně jiné jako kupované z obchodu a aspoň vím, co jsem si do nich dala. Tentokrát jsem se inspirovala zde a svoji verzi trochu upravila.
A určitě brzy přijdu zase s dalšími müsli. :-)

Suroviny:
Suché
  • 1 hrnek ovesných vloček,
  • 1/3 hrnku celozrnné pšeničné mouky,
  • 1/4 hrnku sezamových semínek,
  • 1/2 lžičky soli (nedávala bych vůbec, mně to přišlo dost slané)
  • 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů,
  • 1/4 hrnku plátkových mandlí,
Mokré
  • 2 lžíce arašídového másla,
  • 1 lžíce oleje,
  • 2 lžíce javorového sirupu,
Ostatní
  • 1/3 šálku nasekané čokolády.

Postup:
  1. Do mísy si dáme suché suroviny - vločky, mouku, sezamová semínka, vlašské ořechy a mandle a promícháme.
  2. Ve druhé míse si smícháme mokré suroviny - arašídové máslo, olej a javorový sirup. 
  3. Mokré suroviny přidáme k suché směsi a pořádně promícháme. 
  4. Müsli vysypeme na plech vyložený papírem na pečení.
  5. Pečeme asi 30 minut při 180 stupních nebo i o trochu déle, chce to pořád kontrolovat. V průběhu pečení párkrát promícháme.
  6. Jakmile vytáhneme upečené müsli z trouby, vysypeme na ně nasekanou čokoládu a promícháme.


Žádné komentáře:

Okomentovat