A jak to hodnotím?
- Nejlepší ze vše tří variant se mi zdá vymazání máslem. Nejsou tam žádné ztráty v podobě zbylých kousků na papíře a navíc se muffiny snadnou vyloupnou z formy.
- Objem hrnku 200 ml byl v tomto případě ideální, vyšlo mi to akorát, ani nechybělo, ani nezbylo.
Co se týče názvu, tak ve výše zmíněném zdroji jsou muffiny pojmenované pouze jako mrkvovo-jablečné. Mně ale připadá skořicová chuť tak výrazná, že jsem tu skořici musela dát do názvu.
Suroviny:
Odpovídá 12 klasickým muffinům nebo 24 menším (takovou formu mám já)
Suché
- 1 a 1/2 hrnku celozrnné pšeničné mouky,
- 1/2 hrnku hnědého cukru,
- 1/4 hrnku nasekaných vlašských ořechů,
- 1/4 hrnku rozinek,
- 2 lžičky skořice,
- 1/2 lžičky muškátového oříšku,
- 1 lžička prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového),
- 1 lžička jedlé sody,
- 1/4 lžičky soli.
- 1 a 1/2 hrnku jablečného pyré (přesnídavky) - já tolik neměla, tak jsem doplnila trochou multivitaminového džusu,
- 1 hrnek nastrouhané mrkve.
Postup:
- Nejprve smícháme všechny suché suroviny.
- Potom si nastrouháme mrkev, přidáme k suché směsi a také přimícháme jablečné pyré.
- Pak už plníme formu na muffiny. Mně se teda nejvíc osvědčilo vymazat jednotlivé ďůlky máslem.
- Muffiny můžeme nazdobit kousky vlašských ořechů.
- Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat