čtvrtek 15. března 2012

Tvarohová buchta s jablky

Nenapadá mě, jak bych tuto buchtu okomentovala. Je to prostě tvarohová mňamka. :-) Ovoce si můžete přidat jakékoliv, my máme stále vlastní jablka, takže je dávám všude. A připravená je taky rychle, jen to pečení trvá trošku déle.

Suroviny:
  • 1 kg vaničkového nízkotučného tvarohu,
  • 90 g změklého másla,
  • 150 g moučkového cukru,
  • 2 vanilkové cukry,
  • 4 vejce,
  • 5 PL hrubé mouky,
  • 1 prášek do pečiva,
  • 2-3 jablka (nebo jiné ovoce).
Postup:
  1. Z bílků si ušleháme sníh.
  2. Tvaroh, moučkový cukr, vanilkové cukry, žloutky a máslo vymícháme (já jsem použila šlehač). 
  3. Do vymíchané hmoty přidáme prášek do pečiva a hrubou mouku a promícháme (opět jsem šlehala). 
  4. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků (raději už ručně).
  5. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a poskládáme na něj jablka. 
  6. Pečeme do růžova asi 40 minut při 185 stupních.
Buchta ještě v troubě :-)

Kdy jen to bude? :-)

Už to je :-)

Ještě poslední fotku a hurá na to :-)


9 komentářů:

  1. U této buchty se mi vždy z jablek stanou suchary nevíte čím to je?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevím, napadají mě dvě možnosti, buď to máte malý plech, buchta je potom hodně vysoká, tudíž se peče déle a pak to odnesou ta jablka a nebo na buchtu dáváte příliš tenké plátky jablek, ale nevím, jen polemizuji, mně se to nějak nestává, že bych měla suchá jablka...

      Vymazat
  2. Mě buchta po vyndání z trouby poklesla. A nebylo by lepší použít polohrubou mouku, přijde mi, že hrubá je v tom hodně cítit. Pokud to nebude tím zdrcnutím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. poklesnutí této buchty je naprosto v pořádku a nikdy to nebude jinak. Buchta je samý tvaroh, který je sám o sobě těžký a nikdy tedy nemůžeme docílit vysoké nadýchnuté buchty. To by tam muselo být mnohem víc mouky a méně tvarohu. A mám zkušenost, že i některé buchty, které obsahují jen částečně tvaroh, tak nebývají nadýchnuté. Určitě to není nějaká vada buchty, prostě to tak má být. Místo hrubé mouky se dá použít ještě pšeničná krupice. S polohrubou moukou v této buchtě nemám zkušenosti. Jinak i na mých fotkách je vidět, že je buchta nízká.

      Vymazat
  3. 5 PL mouky, co prosim Vas znamena PL? Dekuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PL...polévková lžíce. Tedy 5 lžic na polévku...

      Vymazat
    2. jj přesně tak PL = polévková lžíce

      Vymazat
  4. Asi nejhorsi co jsem kdy upekla, letela hned do kose. Mnozstvi jsem dodrzela, postup take, nedalo se to jist, chutnalo to jak vajecna napenena/naslehana omeleta s vysusenymi jabkami. Skoda surovin :-(

    OdpovědětVymazat
  5. Když jsem dělal v Praca Łódź, tak jsem měl jeden takový krátký románek s jednou kolegyní. Ona mě nadbíhala, asi jsem ji jako cizinec "z daleka" zaujal. No a snažila se mě sbalit přesně na podobné polské buchty. :D Jako nápad to byl super, nemusel jsem nosit do práce svačiny, a nakonec se jí to i povedlo. :D

    OdpovědětVymazat